Wahoo RFLKT

(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Smart treningsdings til sykkelen

Wahoo RFLKT speiler innholdet i treningsappen du har på mobilen.

Vurderer du en dyr sykkelcomputer, eller kanskje å kjøpe et feste til mobiltelefonen så du kan ha den på styret? Wahoo har laget et glimrende alternativ til dette for iPhone-brukere; Wahoo RFLKT. 

Wahoo RFLKT har knapper på siden som lar deg raskt endre hvilken informasjon som skal vises på skjermen.
Wahoo RFLKT har knapper på siden som lar deg raskt endre hvilken informasjon som skal vises på skjermen. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Tanken bak RFLKT er at mobiltelefonen din antagelig er mer avansert og har mer prosesseringskraft enn noen sykkelcomputer eller GPS – men at du kanskje ikke har lyst til å ha en telefon til mange tusen kroner på styret. RFLKT er en liten skjerm du fester på sykkelstyret, og som henter informasjon fra en treningsapp som kjører på mobiltelefonen din.

Det finnes riktignok vanntette telefoner som Sony Xperia Z, ZR eller Samsung Galaxy S4 Active – men prislappen på disse kan også være grunn god nok til at mange helst vil ha telefonen i en jakke eller et annet trygt sted.

Undertegnede har ganske begrenset erfaring med dedikerte sykkelcomputere, og syklingen begrenser seg til rene transportbehov – derfor har vi ikke gjort dette til en fullverdig test hvor vi gir noen sluttkarakter, men vi har prøvd RFLKT i noen dager for å danne oss et førsteinntrykk av produktet.

Reflekterer mobilskjermen

Navnet RFLKT spiller på at skjermen reflekterer eller speiler det som skjer på mobilen. Og vår erfaring er at dette går lynraskt. Informasjonen på RFLKT-skjermen oppdateres umiddelbart i takt med hva som skjer på mobilskjermen.

Treningsappen fra Wahoo støtter RFLKT, i tillegg til en rekke ulike typer sensorer.
Treningsappen fra Wahoo støtter RFLKT, i tillegg til en rekke ulike typer sensorer.

RFLKT kobler seg til mobiltelefonen via Bluetooth 4.0 Smart, som betyr at strømforbruket skal være svært lavt. Du kan bruke RFLKT sammen med enten Wahoos egen Wahoo Fitness 3.0-app, eller med tredjeparts treningsapper som Strava, Cyclemeter, Bike og Map My Ride. Vi har kun prøvd den med Wahoo Fitness, men i sykkelmiljøene er det jo gjerne Strava som gjelder – så støtte for dette kommer godt med. 

Selve enheten er vanntett og den skal tåle røff behandling. Det skal altså ikke være noe problem å sykle Birken med denne, uansett hvor gjørmete det måtte være. Selve enheten kan med et enkelt håndgrep løsnes fra festet på styret, slik at du slipper at noen stikker av med den i et ubevoktet øyeblikk.

Når RFLKT er koblet til telefonen via en innstilling inne i appen, vil du få opp den samme informasjonen om fart, puls, rundetider og annet på RFLKT-skjermen. Har du sensor for tråkkfrekvens (kadens) på sykkelen, får du dette også. Fartsmålingen kan skje både via GPS eller via en dedikert fartssensor på sykkelen. 

Det er fire gummiknapper plassert rundt enheten. Med disse blar du raskt mellom de ulike skjermbildene, slik at du får opp den informasjonen som er mest relevant for deg. 

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Trenger du den?

Vi ser helt klart nytteverdien i et produkt som Wahoo RFLKT. Her har du muligheten til å skaffe deg en forholdsvis rimelig sykkelcomputer med like avanserte funksjoner som de mest avanserte treningsappene til mobiler. Du slipper å ha mobiltelefonen på styret, du får en skjerm som fungerer utmerket i sterkt sollys, og du behøver ikke være redd for at noe skal gå i stykker om det skulle komme en regnskur, eller om du – bank i bordet – skulle tryne på sykkelen.

Likevel synes vi prisen på bortimot 1000 kroner er ganske høy, spesielt ettersom du i tillegg må kjøpe deg et Bluetooth Smart-pulsbelte som funger med iPhone. Og Wahoo selger også en vanntett løsning som lar deg feste selve iPhone-en på sykkelstyret – noe som vil være langt rimeligere. Fordelen med RFLKT er imidlertid at skjermen som nevnt er mye lettere å se i sollys enn en mobilskjerm.

Produktet ble utlånt av DataHandel.no.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen