Knut Eirik Rørnes fra Samsung står ved siden av den nye monster-TV-en S9. (Bilde: Rolf B. Wegner.)

Vi har prøvd 4K-TVen til 260 000 kroner

Samsung har vist frem et imponerende beist.

Samsungs nye og massive S9-serie har nå kommet til Norge, og prislappen for den 85-tommer store modellen er på voksne 260 000 kroner. Det er rundt 30 000 kroner mer enn TV-en prises til i USA, uten at det er spesielt billig på andre siden av dammen av den grunn.

TV-en koster mye, men det er ikke uten en grunn. Vi har vært på en kjapp presentasjon i anledning at TV-en endelig er klar for norske elektronikkbutikker.

Lekker finish.
Lekker overflate. Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Panelet kan heves og senkes, i rammen.
Panelet kan heves og senkes, i rammen. Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Alt av tilkoblinger kan plasseres borte fra TV-en.
Alt av tilkoblinger er plassert i siden av TV-en.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Nedre hjørne av rammen.
Nedre hjørne av rammen.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Ikke spart på noe

– Litt av poenget med denne TV-en er ikke å lage en storselger, men snarere å vise frem hva som er mulig, dersom man setter fortjeneste litt i andre rekke. Det sier Knut Eirik Rørnes fra Samsung. Her har alle parter som har vært involvert i utviklingen fått leke seg, uten å måtte tenke på materialkostnader.

LCD-panelet er baklyst med LED, som har lokal dimming. Videre er den drevet av en firekjerners prosessor, samtidig som en rekke elementer hentet fra den eksisterende toppserien.

Fra Rørnes får vi høre at det ikke er noen som har forhåndsbestilt TV-en enda, men det skal være flere som har meldt sin interesse. Med tanke på både prisen, og det faktum at LGs 4K-TV koster omtrent halvparten, er vi ikke veldig overrasket.

Synes du 85 tommer blir for lite, er det grunn til forsiktig optimisme. TV-en vil kanskje komme i en versjon på hele 110 tommer, men det er ikke bekreftet fra noe hold enda. Litt av problemer med så store TV-er er at kostnaden for panelet blir svimlende høy.

Den nye 4K-TV-en preges av en stålramme som kranser rundt bildepanelet, og holder den et godt stykke over bakken i tilbakelent posisjon. Rammen er ikke der bare for pynt, den er stappet full av en rekke høyttalere som ifølge Samsung selv vil gi en fantastisk god lyd.

Under demonstrasjonen av TV-en ble vi imidlertid ikke overbevist over lyden. Det er selvfølgelig mange ting som kan innvirke på akkurat det, men slik den stod hadde vi holdt en knapp på et dedikert lydsystem ved siden av, spesielt om man først skal legge så mye penger i en TV.

Da er det i såfall lurt å bruke rett tilkobling:
Vi viser deg hvilken utgang du skal bruke »

Smart-TV-en har blitt smartere

Smart-TV-biten skal ha blitt saftig forbedret med den nye modellen. Nå har du fem grunnmenyer; "TV", "filmer og serier", "foto, video og musikk", "sosiale tjenester" og "apps".

På TV-biten får du en full oversikt over hva som går på de ulike kanalene, og hva som starter i timene fremover. Systemet vil etter hvert lære deg å kjenne, slik at du skal serveres TV-programmer som det faktisk er sjanse for at du vil se.

Rørnes mener at dette systemet i relativt stor grad vil kunne erstatte dagens EPG, altså den elektroniske programguiden som kommer med dekoderen din. Du kan blant annet velge en film som starter om halvannen time, så vil TV-en automatisk bytte kanal rett før filmen starter.

Under filmer og serier-menyen ser du alt du kan få leid eller kjøpt. Så langt har Samsung fått seg en avtale med SF Anytime, men de jobber med å få på plass flere partnere. Det som er litt spesielt er at du da kan få opp utvalget fra flere leverandører, slik at du ikke trenger en egen app for hver leverandør.

Foto, video og musikk har også blitt pusset opp. Her kan du enkelt koble opp mot enheter som er i nærheten, for eksempel en nyere mobiltelefon. Da vil du kunne sende alt innhold fra denne og over på TV-en.

Om du har 260 000 kroner å svi av, vil TV-en være tilgjengelig for kjøp i Norge om kort tid.

En TV er i dag mye mer enn bare en TV:
Slik gjør du den til det ultimate underholdningssenteret »

 

(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen