Plantronics Voyager Legend CS

Plantronics Voyager Legend CS

Trådløs øreplugg for proffbrukere

Plantronics Voyager Legend CS kan brukes med både mobil- og fasttelefon.

Med Voyager Legend CS kan du snakke håndfritt, enten du bruker mobiltelefon, eller du fremdeles har en god gammeldags bordtelefon. Ved hjelp av en liten basestasjon som også fungerer som lader, kan du koble deg inn på kabelen til fasttelefonen, og bruke den trådløse ørepluggen også med dette.

Meget god lyd

Plantronic Voyager Legend CS er en øreplugg med meget god lydkvalitet. Den har en batteri- og kontrolldel som henger bak øret, og er utstyrt med en liten arm som inneholder mikrofon.

Kontrollenheten du henger bak øret har to taster. Den nederste er hovedbryter, mens den øverste er volumkontroll. Volumtasten kan vippes opp eller ned. Når du slår på settet forteller en damestemme deg hvor lang taletid du kan forvente å få ut av den resterende strømmen på batteriet. Den samme damestemmen, som for øvrig snakker engelsk, gir deg beskjed når du har satt volumet helt opp eller ned.

Talekommando

Plantronics Voyager Legend CS passer utmerket for deg som bruker både fasttelefon og mobiltelefon, for eksempel om du jobber med kundekontakt på telefonen.
Plantronics Voyager Legend CS passer utmerket for deg som bruker både fasttelefon og mobiltelefon, for eksempel om du jobber med kundekontakt på telefonen.

På undersiden av bommen, inne ved ørepluggen, sitter en tast som lar deg aktivere talekommandoer. Skal du for eksempel koble deg til en mobil, sier du «pairing mode».

Nå er antallet talekommandoer nokså begrenset, og vi fikk i alle fall ikke brukt de innbygde taletjenestene på Galaxy Note 3 via Plantronics-headsettet. Du kan be om batteristatus, ringe siste telefonnummer, eller koble til en ny telefon. Under samtale vil tasten fungere som dempetast som skrur av mikrofonen. Når du spiller lydfiler fra mobilen, vil tasten fungere som start- og pausetast (trykk og hold).

Har du pluggen på venstre øre vil tasten sitte oppå mikrofonarmen.

Enkelt å bruke

Vi har ikke gjort noen inngående test av settet, men har brukt det nok til å kunne konstatere at lydkvaliteten er svært god, og at settet sitter godt og er behagelig å bruke. Vekslingen mellom fasttelefon og mobiltelefon er også enkel. En blå lampe nederst på basestasjonen viser om anropet går over mobil eller fasttelefon. Når ørepluggen er festet på basestasjonen, besvarer du anropet ved å løfte pluggen fra ladekontakten.

Pluggen er festet med en magnet, og er lett å ta løs eller sette på plass.

Smartsensor for automatiske funksjoner

Settet har også en såkalt smartsensor, som merker om du tar det av eller på. Ved å ta det på besvarer du automatisk innkommende anrop, eller du flytter en pågående samtale fra mobiltelefonen til ørepluggen (virker ikke med fasttelefonen). Tar du det av under samtale blir du ikke brutt, men flytter lyden tilbake til mobilen. Om du hører på musikk i ørepluggen, vil musikkspilleren settes på pause når ørepluggen tas av, og starte opp igjen når du setter den på.

Pluggen er ikke særlig egnet til musikk, men funksjonen er fin om du hører på radio, podcaster eller lydbøker, der god stereolyd ikke er like viktig.

Om du bruker pluggen sammen med fasttelefonen, vil du få lyden i ørepluggen, og du kan ta av eller legge på røret ved å trykke på ringetasten bak på mikrofonarmen.

Settet kan brukes på høyre eller venstre øre, og det følger med en liten USB-kabel som gjør at du kan lade uten å bruke basestasjonen.

Behagelig i bruk

Selve ørestykket stikker ikke inn i øregangen, men blir liggende mot åpningen på denne. Det betyr at du vil høre omgivelseslyder bra, og slipper den hule lyden av din egen stemme, som du får om du snakker med fingrene i ørene. 

Plantronics Voyager Legend CS veier 18 gram (ørepluggen), og har en batterikapasitet som gir opp til 7 timer taletid, eller 11 dager standby.

Prisen er ca 2 200 kroner.

Les også: Så farlig er det å bruke mobilen når du kjører

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen