Første UMA-mobil lansert i dag

Den største nyheten på telefonsiden er unektelig Nokia 6136, en av tre nye mobiltelefoner som Nokia slapp i dag. Dette er mobiltelefonen som kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på mobiloperatørene. Telefonen er nemlig det Nokia kaller en UMA-mobil, hvilket betyr at den kan veksle sømløst mellom mobilnett og WLAN.

Ollila snakket ellers mye om hvordan multiradioteknologier kan forbedre mobilkommunikasjonen, ikke bare i forhold til ringepriser, men også når det gjelder tjenester. Mobiloperatørene kan bruke WLAN for å levere sine tjenester også, sa Ollila.

Prognoser
Ollila hevdet ellers at Nokia skal selge 40 millioner 3G-mobiler i år, av et totalmarked Nokia anslår til å ligge på ca 100 millioner 3G-mobiler.

Samtidig regner Nokia med å selge 80 millioner MP3-mobiler og mer enn 150 millioner mobiltelefoner med innbygget FM-radio.

Sammen med Sony Ericsson
I kampen om standard for mobil-TV kjører Nokia fortsatt hardt på for sitt system, DVB-H. I dag kunne de fortelle at de har inngått en avtale med Sony Ericsson som innebærer at de to selskapene skal samarbeide om å bygge mobiltelefonene kompatible for DVB-H.

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen