Første uken som lærling

Mediehuset TEK har fått ny lærling, her er hans vei fra skolebenk til arbeidsliv.

Mediehuset Tek er ansvarlig utgiver av Akam.no, Amobil.no, Audiovisuelt.no, Barnetid.no, Gamer.no, Hardware.no, InsideTelecom.no, Mobilen.no og Teknofil.no.

I tillegg til de enkelte publikasjonene, arrangerer selskapet Norges største mobilevent, Gulltasten.no og bransjekonferansen Telecruise.no.

Andre tjenester Mediehuset Tek driver er Prisguide.no og Diskusjon.no.

Mediehuset Tek er ansvarlig utgiver av Akam.no, Amobil.no, Audiovisuelt.no, Barnetid.no, Gamer.no, Hardware.no, InsideTelecom.no, Mobilen.no og Teknofil.no.

I tillegg til de enkelte publikasjonene, arrangerer selskapet Norges største mobilevent, Gulltasten.no og bransjekonferansen Telecruise.no.

Andre tjenester Mediehuset Tek driver er Prisguide.no og Diskusjon.no.

Denne sommeren, etter ett år elektro og ett år IKT-Servicefag, fikk jeg lærlingjobb hos Mediehuset Tek. Jeg skal være lærling her i to forhåpentligvis svært lærerike år.

Forventningene mine gikk for det meste utover at jeg skulle kode en del for de ulike nettsidene i nettverket, men også litt drift og å hjelpe de andre ansatte med tekniske problemer. Jeg har kodet litt HTML, CSS og veldig grunnleggende PHP tidligere, men jeg håper å lære mye mer om programmering i løpet av lærlingtiden min. Det jeg ønsket meg for denne jobben var en god stol, 2 skjermer, en kaffemaskin, hyggelige kollegaer og en god jobb-PC.

Min første arbeidsoppgave

Den første dagen handlet mest om å møte kollegaer og andre som arbeider på samme etasje. De andre utviklerene rundt «utviklerbordet» satt med hodetelefoner mens de konsentrerte seg om programmeringen. For første gang på en god stund følte jeg meg som nybegynneren når det kom til PC. Jeg fikk deretter en del småprosjekter som å installere Kubuntu på to bærbare PC-er, hjelpe andre ansatte med tekniske problemer og å sette opp @tek.no-e-posten min.

Bilde av meg som arbeider med artikkelen

De neste dagene gikk mye i det samme. Det ble en del arbeid på Ringepriser der jeg fikk oppgaven å oppdatere og sjekke alle abonnementprisene og fylle ut detaljer for nye abonnement. Det var helt klart en av de kjedelige jobbene, men det må gjøres. Det kan godt sies at jeg ble litt lei teleselskapene underveis på grunn av de godt skjulte prisene og mange kompliserte prismodeller. Mobilen.no sin ringepriskalkulator var helt klart enkel og god, hvor det er enkelt for brukere å finne abonnementet som passer best til deres forbruk. Kalkulatoren viser både priser for selve mobilabonnementet og hvilke tilleggspakker (ekstra data eller SMS-pakker) som passer til ringemønsteret.

Vårt skal til venstre, noen andres til høyre
Vi har 2 nettverksskap
Ett dårlig og ett bra i forhold til orden

Innimellom oppdatering av abonnementer til Ringepriser gikk Amund og jeg igang med å finne en kraftig stasjonær jobb-PC. Vi endte opp med en HP Compaq til omlag 7000 kroner, et par skjermer og litt ekstra RAM.

Annet som skjedde var at jeg fikk meg en egen virtuell server med Ubuntu som jeg satt opp IRC på. Ved hjelp av en Ubuntu-kommando kalt "screen" fikk jeg satt min IRC bruker online 24/7 uten å være tilkoblet den virtuelle maskinen. Jeg fikk også god hjelp av kollegaene mine når jeg trengte litt assistanse med bruken av Ubuntu og et par terminalkommandoer. Utenom IRC så bruker de andre utviklerne de virtuelle maskinene til å utvikle og teste prosjekter som f.eks. Digit.no. Så langt har jobben vært det jeg hadde håpet på.

Den siste dagen i den første uka brukte jeg tiden min på å godkjenne anmeldelser av butikker i Prissøk og applikasjoner på Applista.no, i tillegg til å skrive denne artikkelen.

Simen og Torgrim som hjelper hverandre med koding

Publiseringsverktøyet

Etter jeg hadde skrevet artikkelen ferdig fikk jeg leke litt rundt med publiseringsverktøyet for Tek-sidene. Det var klart at det har tatt lang tid å kode dette verktøyet på grunn av at det var generelt lett å bruke og det var svært mange valgmuligheter i forhold til hva slags artikkel du ønsker å publisere. For selve artikkelinnholdet måtte jeg bruke HTML, men kun på et ekstremt enkelt nivå.


Noen barn som leker i pauserommet vårt

Alt i alt så kan jeg greit si at lærlingplassen her i Mediehuset Tek er helt klart en god jobb. Hyggelige kollegaer, gode systemer og mye frihet i arbeidet.


Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen