Cell Regza TV (prototype avbildet) får kraftig prosessor i form av IBM Cell (høyre)

Første TV med Cell-prosessor

Det er nå snart et par år siden Toshiba for første gang viste frem sin LCD TV med Cell-prosessor – samme type prosessor som vi finner i Playstation 3.

Nå har Toshiba bekreftet at offisiell lansering av Cell Regza TV vil finne sted i 4. kvartal i år – først på det japanske markedet.

Cell Regza TV blir Toshibas toppmodell, og blir basert på et LED-baklyst LCD-panel og en nativ oppløsning på hele 3840 x 2160 – fire ganger flere piksler enn på et vanlig full HD-panel.

Takket være Cell-prosessoren skal TV-en være i stand til å oppskalere bilder med svært høy kvalitet, og dessuten ha en omfattende bilde-i-bilde-funksjonalitet, med mulighet til å vise og ta opp fra flere kanaler på en gang.

Selve prosesseringsdelen til TV-en vil leveres i en egen separat boks. Det ventes også at denne boksen støtter DLNA, for avspilling av materiale via nettverket. Støtte for ulike nettjenester vil også være på plass.

Prisen er ikke kjent, men ifølge Toshiba blir den ikke overraskende høy. Flere detaljer og spesifikasjoner ventes å bli avduket innen kort tid.

(Kilder: Reghardware #1, #2, Engadget HD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen