Første skjermkort med 2 GB

HANNOVER (Hardware.no): Det måtte jo bare komme, det første forbruker-rettede skjermkortet med 2 GB minne. Vi har gang på gang "mobbet" skjermkortprodusentene som lanserte kort med 1 GB minne. Nå ser det ut til av vi også må begynne å mobbe dem som kommer med 2 GB minne.

På Cebit viser MSI nemilg frem et GeForce 9600 GT med 2 GB minne. Med tanke på at slike kort gjerne yter som et GeForce 8800 GT og dårligere, er det ikke akkurat entusiastytelse vi snakker om. En slik grafikkprosessor vil i alle fall ikke greie å utnytte den store minnemengden.

Kortet kjører med standard frekvenser for både kjernen og minnet, det vil si henholdsvis 650/1800 MHz. Den store forskjellen i forhold til referansen ligger i de to gigabyte-ene med GDDR3-minne.

Hva er vitsen?

Man kan gjerne stille seg spørsmålet om hvorfor produsentene gidder å lansere slike kort. Svaret blir som før, dette er PR på høyt nivå. (og det funker, for vi skriver jo om det ;) red. anm.).

2 GB på skjermkortet høres utvilsomt mye ut, og den jevne mann i gata tenker garantert at masse minne automatisk er veldig bra. Det vet vi er et resonnement som absolutt ikke holder mål. Det er langt mer enn minnemengden som påvirker ytelsen.

Men en ting skal MSI ha, de er de første som hadde mot nok til å lansere et skjermkort med 2 GB for forbrukermarkedet.

Det er foreløpig uvisst når kortet kommer i salg og hva det vil koste. Sjekk utvalget av GeForce 9600 GT-kort i vår prisguide.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen