Første servere med Power5

Med introduksjonen av Power5 kommer IBM til å flette sammen to serverserier, iSeries og pSeries. Denne uken, sannsynligvis i løpet av dagen, vil IBM lansere to nye servere under iSeries. Det er snakk om én to-veis server, mens den andre har plass til opptil fire prosessorer.

Power5 er ment å konkurrere mot toppløsninger fra Intel, Sun og HP - selv om det nok også vil gi AMD Opteron noe konkurranse i visse segmenter. UltraSparc, Itanium og Xeon er noen av de andre aktuelle prosessorarkitekturene som settes under press fra IBM sin nylansering.

En av de heteste finessene med Power5 er såkalt mikropartisjonering, som gir mulighet til å kjøre virtuelle maskiner mer effektivt. Med denne typen teknologi skal prosessoren takle å kjøre opptil 10 operativsystemer samtidig og dermed utnytte ressursene mest mulig effektivt.

Ukens servere fra IBM vil trolig være klar for salg i begynnelsen av juni måned. De vil da bli solgt som i5 520 og 570. Sammen med disse produktene markedsføres også IBM sin egen DB2, Websphere og Linux.

Det eksisterer spesifikke planer hos IBM å introdusere servere med plass til opptil 64 Power5-prosessorer. Lanseringsdato er foreløpig ukjent.

 

(Kilder: Cnet, IBM)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen