Første servere med AMD-firekjerne i september

Dette er innmaten i
Dette er innmaten i "Barcelona" (Opteron 8xxx)

De første serverne med AMDs firekjernearkitektur vil være lanseringsklare i september med levering trolig samme måned.

Prosessoren vil få hard konkurranse av de mange Xeon-prosessorene med fire kjerner som allerede har klart å etablere seg i markedet. 

AMD har bygger sine flerkjerneprosessorer på en annen måte enn Intel fordi man har satt fire uavhengige kjerner på én sokkel istedet for å sette sammen to dobbelkjerneprosessorer. Dette er en noe mer avansert prosess og oppgis som én av grunnene for at AMD er såpass mye senere enn Intel med sin firekjernearkitektur.

Selskapets egne benchmarkresultater oppgir opptil 70 prosent ytelsesøkning, men dette kommer naturligvis an på hvorvidt applikasjonene klarer å utnytte alle kjernene.

Overnevnte ytelsestall er basert på "Barcelona"-prosessorer med 2 GHz klokkefrekvens. Tatt i betraktning at det trolig sammenlignes med dagens toppmodell på ca. 3 GHz, er dermed ikke denne ytelsesøkningen så ille.

Det er ikke kjent hvilke av serverleverandørene som får æren av å være først ute med "Barcelona", men vi mistenker at både Dell og HP kommer til å kaste seg på bølgen ganske raskt - eventuelt med IBM og Sun hakk i hæl. Siden selve prosessoren lanseres i august, kommer serverne trolig til å være klar til levering i september.

Sjekk med din serverleverandør hvorvidt de serverne du har i dag kan oppgraderes. Prosessoren er nemlig "drop-in"-kompatibel med eldre modeller, men det må kjøres inn en BIOS-oppdatering.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen