Første Opera 10-beta klar

Første Opera 10-beta klar

Opera vil i dag slippe den første beta-utgaven av Opera 10, som lover en del store endringer. Blant disse finner vi Opera Turbo, et helt nytt skin og et nyvinnende fanesystem.

Turbo

Klikk på bildet for større utgave.
Klikk på bildet for større utgave.

Opera har lenge vært regnet som en av de mest nyskapende nettleserne, og versjon 10 skuffer ikke på den måten. Opera Turbo komprimerer bilder fra nettet enda hardere enn vanlig, ved å sende forespørslene via Operas servere. Dette skal gjøre det enklere å surfe på store nettsider mens du er på en treg mobilforbindelse.

Dette fungerer ved å komprimere bilder med kraftig JPEG-komprimering, slik at noen av detaljene forsvinner. På et utvalg nettsider vi prøvde dette på oppnådde vi komprimering på mellom 1,7x og 3x, ifølge Operas egne målinger. Så lenge du er på et raskt nettverk, vil det gå raskere å surfe med Opera Turbo slått av. Det er også mulig å konfigurere Opera slik at Turbo automatisk slår seg på nå er du er på et tregt nettverk.

Nyskapende faner

Operas faner kan nå gjøres større i vertikal retning, og gå over til å vise en forhåndsvisning av nettsiden du er på. Det gjør det enkelt å få god oversikt over nettsidene du surfer på. Du kan også dra en fane ut til et eget vindu, om du ønsker det, mye på samme måte som Chrome.

Klikk på bildet for større utgave.
Klikk på bildet for større utgave.

De nye fanene er behagelig å se på og bruke med det nye brukergrensesnittet. Speed Dial, funksjonen som viser store klikkbare forhåndsvisninger av dine faste nettsider når du åpner en ny fane, kan nå konfigureres til å inneholde opp til 25 nettsider, istedet for kun de 9 som er standard.

Ikke egentlig tilgjengelig ennå

Opera 10 beta har enda ikke blitt annonsert av Opera, men finnes allerede nå på selskapets FTP-server. Opera pleier å annonsere beta-versjoner av nettleseren på denne nettsiden, og det forventes at Opera 10-betaen dukker opp der i løpet av dagen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen