Første OLED-skjerm klar for salg

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Lekker liten sak:
Lekker liten sak: Sony XEL-1
(klikk for større bilde)

Det er en kjent sak at LCD-skjermer har en del svakheter. De krever mye strøm, har etterslep, er dårlige på sortnivå og kontrast, og dersom man sammenligner med fremtiden – ganske tykke.

Det er her OLED-skjermer (Organic Light Emitting Diode) kommer på banen. Med disse skjermene blir hver piksel en kombinasjon av tre selvforsynte lysdioder, og bakbelysningen man har på LCD-skjermer er dermed en saga blott.

Sony leverer nå OLED-sensasjonen XEL-1 i Europa. Vi skrev for godt og vel ett år siden for første gang om denne skjermen som da var sluppet i Japan. Spesifikasjonene har ikke endret seg siden den tid.

Spesifikasjonene til XEL-1 er av typen som vanlige LCD-skjermer bare kan se langt etter, noen stikkord er bortimot uendelig kontrastforhold, ubegrenset innsynsvinkel og en responstid som knapt er målbar.

Ekstern boks

Selv om skjermen kun er tre millimeter på sitt tynneste, er den i sin nåværende form avhenging av et sted å ha høyttalere og tilkoblinger for lyd og bilde. Derfor får man en boks med disse på, og plutselig virker ikke en LCD-skjerm så stor og gammeldags allikevel.

Boksen inneholder DVB-T digital tuner, to HDMI-kontakter og en USB-kontakt for bilder og film. Om vi med tiden får se en egen utgave med RiksTV-kompatibel digital tuner, gjenstår å se.

Koster flesk og litt til

TV-en skal være tilgjengelig hos utvalgte forhandlere i løpet av januar, og i motsetning til prisantydningen på 9500 kr vi skrev sist, må man visstnok ut med hele 41 000 kr for å sikre seg en bit av fremtiden.

Hold deg oppdatert

Dersom du er interessert kan du legge inn en pris- eller lagervarsling i vår prisguide på Sony XEL-1.

(Kilde: Sony pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen