Første "Nocona" hovedkort

Ifølge Akiba PC Hotline og Xbit Labs har Iwill startet å levere et nytt hovedkort med Intel 875P-brikkesett. Dette er den første plattformen som offisielt støtter Intels neste-generasjons Xeon-CPU som foreløpig er kjent under kodenavnet "Nocona". Det ser også ut som om "Nocona" vil inneholde 64-bits utvidelser og dermed ha lignende egenskaper som AMD64.

Hovedkortet blir solgt som DH800 og foreløpig kun tilgjengelig på det asiatiske markedet. Blant spesifikasjonene er støtte for opptil 4 GB minne, Serial ATA-150 kontroller, ATA-100 kontroller, USB 2.0, FireWire, Gigabit LAN og støtte for 533/800 MHz buss samt sokkel 604 - Xeon.

De første "Nocona" prosessorene forventes å bli lansert i løpet av 2. kvartal, men reell tilgjengelighet er ikke kjent. Det er også usikkert hvorvidt Iwill DH800 støtter EM64T.

AMD Opteron nyter stor respekt blant mange serverleverandører i markedet, og det vil nok ta noe tid før de nye "Nocona" produktene vil utgjøre noen stor konkurranse. Til å begynne med vil man kun konsentere seg om systemer med opptil to prosessorer, mens det i 2005 ryktes å komme CPU-er som beregnes på 4-veis servere eller høyere.

Les også om kortet her: Iwill med dual Xeon "Nocona" kort

 

(Kilder: eWeek, Xbit Labs, Watch Impress)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen