Første Neonode-enheter ute

Mobilprodusentene fikk seg en støkk når Neonode i 2002 viste fram sin N1 for aller første gang. Telefonen ble annonsert med spesifikasjoner som på den tiden var overlegent alle andre enheter på markedet, noe som sammen med en størrelse på nivå med et kredittkort gjorde at enheten vakte en enorm oppsikt i media.

Dessverre har enheten blitt utsatt gang på gang, og i dag, to år senere har N1 ennå ikke kommet på markedet. Ifølge det svenske nettstedet mobil.se er imidlertid enheten nå ferdig, og de første testeksemplarene er levert ut - noe som absolutt er gode nyheter for de over 20.000 personene som har forhåndsbestilt godsaken.

Selv om enheten ikke er like imponerende den dag i dag som for to år siden, er allikevel forventningene til N1 skyhøye. Det finnes tross alt ikke mange andre enheter som kan matche Neonodes spesifikasjoner - ihvertfall ikke med en størrelse som N1, som veier knappe 88 gram.

Skjermen til enheten var noe av det som vakte mest oppsikt. På en tid der Sony Ericssons T68i hadde en av de beste skjermene på markedet hørtes det nesten ut som et eventyr at N1 skulle ha en trykkfølsom TFT-skjerm med en oppløsning på 176 x 220 piksler og en fargedybde på 262.144 farger, noe som faktisk må sies å være imponerende selv den dag i dag.

Neonode N1 har også innebygget VGA-kamera og Mp3-spiller. Imponerende nok har Neonode også fått plass til en port for SD-kort i den lille enheten, slik at man kan utvide minnet med opp til en GB. Det følger forøvrig med et minnekort med en kapasitet på 64 MB i esken.

Den eneste åpenbare svakheten til superhybriden er egentlig mangelen på Blåtann, noe som ofte er et krav blant proffbrukerene.

Noen nøyaktig lanseringsdato er ennå ikke publisert, men i og med at testeksemplarene allerede er ute kan det tenkes at vi får stifte bekjentskap med enheten i løpet av sommeren. Av erfaring ville vi nok allikevel ikke blitt overrasket om det skulle tikke inn en pressemelding med nok en utsettelse.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen