Første leveranser fra Fab 36

AMD bygger stadig ut sine fabrikker og har som mål å inneha 30 prosent av prosessormarkedet innen 2008. Selskapet begynte ganske nylig å produsere prosessorer med 90 nm produksjonsteknikk og 300 mm wafere i den nye Fab 36, og vil være klar med 65 nm-prosessorer i løpet av 2. halvdel i år.

Intel ligger fortsatt noen måneder foran når det gjelder 65 nm-teknikk og har allerede fire fabrikker som produserer prosessorer med slik teknologi. AMD vil neppe være klar for 65 nm i stor stil før 2007, men man har altså fortsatt klare planer om å kapre nye markedsandeler til tross for dette.

Det fortsatt for tidlig å si hvorvidt den såvidt sene introduksjonen av 65 nm vil hemme AMD i noen nevneverdig grad. AMDs 90 nm-prosessorer må dermed kunne tilby like mange fordeler, eller flere, enn Intels 65 nm-produkter - noe som kanskje ikke er en umulighet ettersom man i økende grad fokuserer på funksjonalitet som virtualisering og sikkerhet, ikke rene ytelsestall.

Intel varslet tidligere i år at selskapet ville fokusere på å lage mer effektgjerrige prosessorer - ikke helt ulikt det AMD har vært kjent for en god stund nå.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen