Første hullet etter kildekode-lekkasjen

I forrige uke ble det kjent at kildekoden til Microsoft Windows 2000 og NT er lekket ut på Internett, til fritt bruk for hackere og andre.

Microsoft har gått ut med en pressemelding i denne forbindelsen.

Det er blitt spekulert i konsekvensene av en slik kildekodelekkasje, blant annet at hackere kan studere kildekoden, finne flere sikkerhetshull, og dermed kan de lage programmer og datavirus som kan misbruke eventuelle slike hull. Problemet med eventuelle slike misbruk skal være at det er lekket ut såpass liten del av kildekoden, at det skal være vanskelig å utnytte den fullt ut.

Nå er det først hullet blitt kjent som skal være en konsekvens av at kildekoden bli delt ut på Internett. En anonym hacker skal ha laget en ondsinnet kode og gjort denne tilgjengelig på Internett. Denne koden skal kunne brukes til å misbruke en "buffer overflow" sårbarhet i nettleseren Internet Explorer 5, det vil si en eldre versjon av programmet.

Hullet skal altså gjelde kun IE 5 og ikke den nyeste versjonen av nettleseren (IE6), så hvis du har en eldre versjon av nettleseren Internet Explorer, bør du laste ned nyeste versjon av IE. Denne kan du laste ned fra microsoft.com. Klikk på rullevinduet under "DOWNLOAD" og velg din språkversjon ("select language"). Du kan eventuelt laste ned hele installasjonsfilen, hvis du ønsker det.

(Kilder: eWeek, The Register, Microsoft.com, Neowin.net, betanews.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen