Første bladservere med Power7

Det er kun noen få måneder siden IBM annonserte Power7-arkitekturen og først ut ble de boksene som hører hjemme i den såkalte "midrange"-klassen: 750 Express, 755, 770, 780.

Les også: 

De første bladserverne med Power7-prosessorer er nå en realitet. IBM har i foreløpig annonsert tre forskjellige systemer:
  • PS700: 4 Power7-kjerner (single wide)
  • PS701: 8 Power7-kjerner (single wide)
  • PS702: 16 Power7-kjerner (double wide)

Klokkefrekvensen på samtlige av bladserverne er satt til 3,0 GHz. Selv om Power7-prosessoren er klokket lavere enn Power6/Power6+ er de allikevel nær dobbelt så raske pr. kjerne fordi arkitekturen er forskjellig.

Av diverse dokumentasjon ser det ut som om man kan sette inn 128 GB pr. bladserver, men det er fortsatt litt uvisst om man kan doble dette på "double wide"-utgaven.

Fra Power6 til Power7 har man også gjort en del endringer på implementasjonen av prosessorcache og minne, noe som forbedrer ytelsen ytterligere.

Power-arkitekturen har normalt kommet med en del funksjonalitet som man ikke finner på x86 (Intel/AMD) og det er også tilfelle med Power7. Mye av essensen på funksjonaliteten ligger i høyere feiltoleranse og forutsigbarhet på systemet.

Man kan kjøre enten Linux eller AIX på disse serverne og fra vårt ståsted ser de ut til å passe glimrende til både web, database og eventuelt IBM-programvare som TSM o.l. Etter vår kjennskap ser Power7 også ut til å være en meget god Java-plattform pga. høy ytelse.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen