Første bilder av NV40


(Bilde: bondara.co.kr)

NV40 er noe av det heteste som vises frem på CeBIT for tiden, om enn bak lukkede dører. NVIDIAs neste generasjons grafikkort ventes å konkurrere skarpt med ATI R420 senere i år. Nå har en koreansk nettside publisert bilder av referansekortet.

Det har vært spekulert i om NV40 bare ville komme med PCI Express x16-grensesnitt, så det mest oppsiktsvekkende med disse bildene er kanskje at kortet har en kontakt som ligner faretruende mye på AGP. Ellers har kortet hele to molex-kontakter, som kanskje vil innebære en investering i ny strømforsyning for lykkelige eiere av et NV40-kort. NV40 ventes nemlig å ha omkring 200 millioner transistorer.

Kortet ser ut til å bruke GDDR3 fra SEC, som dermed blir den tredje leverandøren av GGR3-minne til NV40, etter Samsung og Hynix. Det virker dermed ikke som om det er mangel på produsenter av neste generasjons grafikkort-minne. Minnet ventes å være 256-bit, men det kan ikke leses av bildene.(Bilde: bondara.co.kr)

Til slutt nevner vi at referansekortet har to stykk DVI-D-kontakter på bakpanelet - som utvilsomt virker lovende! Det er all grunn til å tro at det også kommer i andre utgaver med alle tenkelige kontakter, inkludert VGA, men dobbel DVI-D har unektelig sin egen sjarm.

NV40 lanseres rett etter påske.

(Kilder: Digit-Life)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen