Første 1U-server basert på Power-CPU

1U-serveren vil bli lasert som JS20 og drives av to 1,6 GHz PowerPC 970 prosessorer. Ifølge en talsmann for IBM vil Linux være anbefalt førstevalg som operativsystem - selv om man også kommer til å tilgjengeliggjøre AIX. På sikt skal det også introduseres 4-veis servere basert på samme prosessorer. Standardinstallasjon av OS vil være enten SuSE Linux Enterprise Service 8 eller Turbo Linux Enterprise Service 8. Første mulige leveringstidspunkt for dual-versjonen vil være i begynnelsen av mars 2004.

PowerPC 970 er en 64-bits prosessor, som dermed i samme marked som Sun Sparc, Intel Itanium og AMD Opteron. Dual-systemet, JS20, vil ha en veiledende utsalgspris på 2699 amerikanske dollar med 512 MB minne og 1800W strømforsyning. Lagringskapasiteten sies å ligge på 40 GB og det integreres også et overvåkningssystem med egen prosesseringsenhet.

Det ryktes også at selveste Apple også planlegger å lansere servere basert på G5. Foreløpig er denne kjent under kodenavnet Xserve. Ifølge uttalelser fra Apple vil det være vanskelig å integrere dette i et 1U-kabinett og at man nok må opp på minst 2U størrelse. Det er foreløpig ikke kjent når Apple kommer til å lansere Xserve.

 

(Kilder: eWeek, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen