Første
år med overskudd for Ice
(Bilde: Ice)

Første år med overskudd for Ice

– Folk ønsker å være på nett overalt, sier Ice-sjefen.

Etter flere år med store underskudd, kunne Ice melde at de nå tjener penger.

Driftsresultatet i 2012 endte på 18,4 millioner kroner, opp fra et driftsunderskudd på 30,8 millioner i 2011. Omsetningen gikk opp 43 prosent fra 2011 til 2012, fra 205,3 millioner til 292,7 millioner kroner i 2012. Antall kunder ved årsskiftet oppgis til 101 909.

Les også: Slik får du bredbånd der du er i sommer

– Årene 2010 og 2011 handlet utelukkende om vekst, volum og investeringer i infrastruktur, mens vi i 2012 skulle begynne å tjene penger. Vi følger altså vår strategiske plan til punkt og prikke, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice i en pressemelding fra selskapet.

Klart for innhøsting

– Vi er godt fornøyd med året. Både topp- og bunnlinje viser en meget positiv utvikling. Kundeveksten fortsetter å være sterk, sier Helgaker.

Ifølge Helgaker hadde Ice en netto kundevekst på 21 prosent i 2012, og hevder de med dette å ha posisjonen som Norges tredje største leverandør av mobilt bredbånd.

Ifølge Post- og teletilsynet økte Ice sin markedsandel for dedikerte abonnement for mobilt bredbånd fra 12,0 prosent ved utgangen av 2011, til 12,9 prosent ved utgangen av 2012.

– At vi fortsetter å spise markedsandeler, mener vi er en refleksjon på nordmenns stadig økende nettbehov. Folk ønsker å være på nett overalt. Ikke bare hjemme i primærboligen, men også i bilen, båten og på hytta. Vi har utviklet et mobilt bredbåndsprodukt som dekker hele dette spekteret. Det er også gledelig at kundeveksten vår fortsetter inn i 2013, i tillegg til at vi ser en økende etterspørsel etter komplementære løsninger til andre operatørers nett, sier Helgaker.

Ice sier de har mobilbredbåndsdekning i 75 prosent av Norges totale landareal, noe ingen andre nettleverandører er i nærheten av å ha.

Les også: Ice leverer bredbånd for bil

Artikkelen er levert av vårt søsternettsted Inside Telecom.no (betalingstjeneste)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen