Første alt-i-ett med Chrome OS
Teknofil
(Bilde: LG / Flickr)

Første alt-i-ett med Chrome OS

LG har kunngjort «Chromebase».

Googles hovedsakelig Internett-baserte operativsystem, Chrome OS, har hittil stort sett fulgt med bærbare PC-er – eller såkalte «Chromebooks». Dette ønsker LG å gjøre noe med, når de nå lanserer alt-i-ett-PC-en «Chromebase», med Chrome OS innabords.

Denne maskinen har en skjermstørrelse på 21,5 tommer og en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, men bortsett fra dette er spesifikasjonene ganske like det vi pleier å se fra Chromebook-kanten. Prosessoren er Haswell-basert, arbeidsminnet er på 2 GB RAM og lagringskapasiteten består av en SSD med 16 GB.

Offentlig arbeidsstasjon

Chromebase kommer videre utstyrt med en Ethernet-port, USB 2.0, USB 3.0 og HDMI – men mangler karakteristisk nok både trådløst nett og Bluetooth. Etter LGs tankegang er det kanskje heller ikke nødvendig, ettersom Chromebase er en stasjonær datamaskin.

Det sørkoreanske selskapet forteller at alt-i-ett-maskinen passer til både personlig og jobbmessig bruk, og Ars Technica påpeker at den passer spesielt godt som en Internett-kiosk eller offentlig arbeidsstasjon. Ettersom alt er lagret i nettskyen med Chrome OS, logger du bare inn og får tilgang til alle dine dokumenter og apper fra en hvilken som helst Chromebase.

Noen pris og lanseringsdato er fremdeles ikke annonsert, men Ars Technica regner med at Chromebase ikke blir spesielt dyr.

For den som går på skolen:
Dell gir ut sin første Chromebook »

(Kilder: LG via Ars Technica)

(Bilde: LG)
(Bilde: LG)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen