Forstår ikke Chess-kjøp

Forhenværende eier av Chess, Idar Vollvik, har vært kjent for sine mange PR-stunt de siste årene, og har fått uttalige avisoppslag på bakgrunn av fantasifulle krumspring. Blant annet har han kjøpt spillere for fotballaget Brann, reddet krokodiller og betalt i dyre dommer for at Kurt Nilsen skulle holde konsert på stadion.

Teleanalytiker John Strand er en annen mann som har fått mye oppmerksomhet i mediene. Strand er en kruttønne som alltid har noe å si om ting som skjer innenfor telebransjen, og er en mann som sjelden tar feil. Når det gjaldt Chess måtte allikevel den anerkjente analytikeren bite i gresset.

Når det for noen uker siden ble annonsert at Chess skulle legges ut for salg, var Strand raskt på plass med skarpe kommentarer, som for eksempel at dette kun var et PR-stunt i regi av Idar Vollvik. At selskapet var verdsatt til mer enn 1,5 milliarder kroner var også tull i følge analytikeren, som mente at et selskap som ikke engang har eget nett ikke er verdt mer enn halvparten. Det mener han for øvrig ennå.

Forbløffet over kjøpesummen
I kjølvannet av at Chess ble solgt til Telia Sonera har analytikeren nemlig uttalt seg til et titalls medier, der han ikke kan få understreket nok hvor vanvittig det er at prisen endte på over 1,8 milliarder kroner. - Det er som å kjøpe en ti år gammel Volvo 242 for en million eller betale 400 kroner for en halvliter pils, sier han til Computerworld.

Kjøpesummen tilsvarer hele 4500 kroner per kunde, altså flere ganger så mye som er vanlig ved salg av aktører uten eget nett. Strands uttalelser om at Vollvik kan le høyt hele veien til banken er altså ikke helt urimelige. - Det er kun svensker som kan betale så mye for så lite, sier han til DN.no.

Norges nest største operatør, NetCom, er eid av det samme selskapet som nå har kjøpt opp Chess, og har dermed fått en veldig styrket posisjon i markedet. Aksjekursen til konkurrenten Telenor begynte å falle umiddelbart etter salget. Det har blitt anslått at Telenor kan komme til å tape så mye som 800 millioner årlig på at Chess- og Sense-kundene nå går over til NetComs nett.

(Kilder: DN, Computerworld, BT)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen