Først ute med VoIP

Den japanske operatøren IP Talk Corp vil fra og med mars neste år kunne tilby kundene sine IP-basert mobiltelefoni, og dermed åpne for gratis samtaler mellom kundene sine, samt mye billigere utenlandssamtaler. Den japanske operatøren ventes dermed å bli den første i verden til å tilby denne tjenesten.

I Asia har det allerede blitt laget flere mobiltelefoner som har støtte for denne teknologien, så man har egentlig bare ventet på en operatør som kan tilby den nye tjenesten for mobiltelefoner. Ringer man via IP vil man ikke måtte betale tellerskritt når man ringer til andre innehavere av samme abonnement.

Det faktum at teknologien har eksistert lenge nok til at det allerede er laget telefoner som støtter tjenestene, er kanskje et tegn på at operatørene ikke er så veldig interessert i å begynne med IP-basert mobiltelefoni. Det ligger nemlig i kortene at en slik tjeneste vil bidra til å redusere operatørenes inntekter fra samtaler betraktelig.

Det kan nok dessverre antas at det blir lenge til vi får se lignende tjenester i Norge eller resten av den vestlige i verden, men den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen