Først ute med 512 MB MMC

Det såkalte MultiMediaCard-formatet for minnekort har blitt stadig mer populært i bærbar elektronikk, og da spesielt i mobiltelefoner. Eksempelvis har både Nokia og Siemens har satset på dette formatet i sine modeller, blant annet på grunn av det lave prisnivået MMC-kort pleier å ligge på, og det støttes også av Smartphone-telefoner som Qtek 7070 og Mitac Mio 8380.

Uheldigvis har lagringskapasiteten vært en stor hindring for formatet, da de største kortene på det norske markedet kun har vært på magre 128 MB. Dette holder ikke til mer enn en time og to med MP3 eller en halvtime med video, og har dermed vært en av de største begrensningene for at multimediabruk på mobiltelefonen virkelig skal ta av. Men nå ser det ut som om situasjonen plutselig har snudd helt rundt.

ATP Electronics kunne nemlig i dag annonsere at de har utviklet et nytt MMC-kort med det dobbelte av den kapasiteten vi hittil har sett her til lands - nemlig hele 512 MB. Dette muliggjør opp til fire timer med musikk i ordinært MP3-format, nærmere timen med video eller flere hundre høykvalitets fotografier, og må dermed kunne sies å være et kvantesprang fremover for lagring på mobiltelefonen.

Noen billige minnekort blir det riktignok ikke. Ifølge ATP Electronics skal den anbefalte utsalgsprisen ligge på nærmere 2500 kroner ($299), som gjør at det ligger på samme prisnivå som SD-kort i samme størrelse. At mange eiere av mobiltelefoner og MP3-spillere vil investere i det nye minnekortet for det, er det nok allikevel liten tvil om.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen