Først i ny serie

Bilde - HP iPAQ h6340 front

Når det gjelder PDA-utviklingen ligger ikke HP på latsiden. Produsenten har nylig introdusert en ny serie til iPAQ-enhetene, der én modell har blitt gjort kjennskap til så langt. Enhetens fulle navn er HP iPAQ h6340.

Størrelsesmessig skiller ikke h6340 seg ut fra andre enheter i produsentens portefølje. Nykommeren har dimensjoner på 119 x 75 x 118 millimeter, med en vekt på 190 gram.

Skjermen dekker elegant nesten hele den håndholdte enheten med sine 3,5 tommer. Nedenfor denne skjermen befinner det seg et lite sett med knapper, deriblandt en 5-veis navigasjonstast.

Den nye håndholdte enheten fra HP er både beregnet for privat bruk, så vel som bruk i sammenheng med yrkeslivet. HPs nye modell skal blant annet ha mulighet for tilkobling mot et trådløst nettverk. Med dette kan du bruke et lokalt nettverk til å koble deg mot Internett. Videre kan du eksempelvis bruke nettleseren for å surfe på Internett.

Mange har satt opp et trådløst nettverk hjemme, men det er ikke bare hjemme du kan bruke h6340 til å komme deg på nett. Trådløst nettverk dukker opp en stadig økende mengde kaféer, resturanter, bensinstasjoner, skoler og lignende.

Det som virkelig skiller h6340 ut ifra mengden er at enheten også kan kommunisere over GSM-nettverket. Dette gir deg mulighet til å ringe, og sende både tekstmeldinger (SMS) og multimediameldinger (MMS). Enheten har også mulighet for å koble opp mot GPRS for å surfe på Internett.

For de som i stor grad er viten på GSM-området har mobiltelefonen QuadBand-teknologi. For de som ikke er har riktig så mye kontroll på området betyr dette at enheten kan benyttes i alle verdens GSM-nett, inklusive sør-amerikanske GSM850-nettverk.

HP har selvfølgelig ei heller glemt å utstyre enheten med mulighet for tilkobling via Blåtann. Med dette gis det mulighet til å kommunisere med andre PDAer, mobiltelefoner eller PCer med denne teknologien innebygget helt trådløst. Du har da i tillegg muligheten til å benytte deg av en trådløs håndfri for telefonsamtaler.

Operativsystemet som benyttes i h6340 er Windows Mobile 2003 for PocketPC. Dette gir deg muligheten til å redigere det aller meste av office-relaterte filer. En PDF-leser følger selvfølgelig også med.

Bilde - HP iPAQ 6340 ekstrautstyr

HP kan videre friste med et medfølgende tastatur, i type QWERTY, som enkelt kan settes på og tas av. Et avtagbart kamera i sin rette størrelse kan kjøpes i tillegg. Av lagringsplass ligger det 55 MB minne tilgjengelig for brukeren. Dette skal tillate lagring av en god del bilder.

Prisen på enheten vil i Norge befinne seg i underkant av 6000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen