Først i Norden til å teste ut betaling med mobilen

Først i Norden til å teste ut betaling med mobilen

Det har lenge vært snakk om mobilbetaling – at du skal kunne bytte ut betalingskortet ditt med en sikker mobilløsning. Nå har Telenor og DNB Nor, i samarbeid med blant andre Mastercard, kommet frem til en løsning for mobilbetaling som de vil teste ut i utvalgte butikker i Oslo-området denne høsten. Allerede nå tester de løsningen i kafeen på messesenteret Telenor Expo Fornebu med spesielle mobiltelefoner som er i stand til å gjennomføre trådløs betaling. En ny type SIM-kort fra Giesecke & Devrient som kan lagre betalingsprogram sikkert benyttes også i testingen.
Men det er Mastercard med sin såkalte Paypass-teknologi som har gjort testingen mulig.
- Det er denne teknologien vi vil benytte når vi skal betale med mobiltelefon i kafeteriaen på Telenor Expo. Nå er vi kommet så langt at vi kan teste hvordan dette fungerer i praksis, sier Bent Bentsen, prosjektleder for nye betalingsløsninger i DnB NOR.
– Mastercard var banebrytende i utviklingen av kontaktløs teknologi. Det er nå over 50 millioner Mastercard Paypass-kort og -apparater på verdensbasis som kan benyttes av over 41.000 detaljhandlere i 28 land. Vi er stolte over å være den første merkevaren innen betalingstjenester som kan tilby denne tjenesten i det nordiske markedet og håper at nordiske forbrukere vil bli like begeistret som sine europeiske naboer for denne raske, praktiske og sikre betalingsmåten, sier sjef for Nordic Region Carlos Rodriguez i Mastercard Europe.
Nokia har allerede produsert mobiler som har støtte for denne typen betaling. I forrige uke lanserte de Nokia 6216 med SIM-basert NFC-teknologi (Near Field Communication).

Videre ser Telenor det som svært sannsynlig at mobilen vil kunne brukes til andre lignende formål i fremtiden.
- Du vil for eksempel kunne ha betalingskort, billetter og nøkler i mobiltelefonen. Dette er første skritt mot denne visjonen. Dette prosjektet viser at vi gjennom samarbeid med selskaper innenfor andre bransjer kan være med på å bringe nye, innovative tjenester til kundene våre, sier Lars Ingvard Hoff, leder for Future SIM-satsningen i Telenor Research & Innovation.

 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen