Forskjellige iTunes-priser i Europa


ITunes-prisene i Norge er hittil ukjent...

I Tyskland og Frankrike koster en iTunes-melodi 99 cent, mens britene må ut med 116 cent for det samme - eller 79 pence, ifølge engelske Consumers Association. Dette er 17 prosent mer for nøyaktig den samme varen, som ideelt sett skulle koste det samme når utgiftene er rimelig like.

- Det ser ut til å være betydelige bevis for at iTunes er satt opp på en ufordelaktig måte for engelske forbrukere, og undergraver selve basisen for fellesmarkedet, sier CA i pressemeldingen sin. Dette er nok et eksempel på "rip-off"-kulturen som briter ofte er ofre for.

EU-kommisjonen har tidligere etterforsket både prissamarbeide og andre problemer som finnes i den europeiske platebransjen. Blant annet har kommisjonen funnet at det er for vanskelig å starte pan-europeiske musikkbutikker fordi alle de forskjellige nasjonene har sine egne rettighetsorganisasjoner, og mange av disse tar forskjellige priser for den samme musikken.

Apple legger på sin side skylden på plateselskapene som de kjøper musikken fra, og sier til Reuters at det slettes ikke er uvanlig med forskjellige priser i forskjellige markeder - som for eksempel i USA og England.

- Den virkelige sammenligningen er med andre nedlastingstjenester, sier Apple.

Akkurat dét kan Apple har rett i, ettersom de har opplevd en storm av nedlastinger siden åpningen av iTunes i England. Hittil har de solgt over 450 000 låter, som antas å være milevis foran konkurrentene.

Det gjenstår å se om iTunes noensinne kommer til Norge og eventuelt hva det vil koste per sang her til lands.

(Kilder: BBC News, Consumers Association, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen