Fornyer vidvinkel

Fornyer vidvinkel

Tokina oppgraderer sin 11-16mm f/2.8 med blant annet fokusmotor.

Fire år etter at Tokina AT-X Pro 11-16mm f/2.8 (IF) DX kom på markedet lanserer nå Tokina en oppgradert versjon, og tilføyer II til produktnavnet. Den nye versjonen har fått en forbedret autofokusmotor, som gjør at du får autofokus også med Nikon-kamerahus som ikke har dette innebygd.

SD-M-motor
Sannsynligvis er det snakk om samme Silent Drive-Modul (SD-M) autofokusmotor, og magnetisk sensor (GMR) som først ble introdusert sammen med Tokina 16-28mm f/2.8 for halvannet år siden. Den gang lovet Tokina en mer støysvak og presis fokusering.

Rent spesifikasjonsmessig er det ikke noe som tyder på andre større endringer i den nye utgaven. Vekten på objektivet er annonsert til å være 10 gram lettere enn før, og ender på 550 gram. Objektivet har fortsatt 13 elementer i elleve grupper, og en nærgrense på 30 centimeter.

Klar i mars
Den nye Tokina AT-X Pro 11-16mm f/2.8 (IF) Aspherical DX II vil bli å finne i butikkene det nærmeste halvåret. Tilgjengelighet for Nikon-utgaven er ifølge produsenten beregnet til slutten av mars, mens de som har lyst på Canon-utgaven må vente til slutten av juli.

Veiledende pris opplyses til å være 90 000 YEN, eller 8 700 NOK inkludert MVA.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen