Illustrasjonsbilde. (Foto: Zsolt Nyulaszi)

Fornøyelsespark forbyr smarttelefoner og PDA-er

At mange karrieremennesker prioriterer jobben foran barna er intet nytt, men at noen andre griper inn tilhører kanskje mer sjeldenhetene. Ihvertfall når det er en fornøyelsespark vi snakker om.

Forbyr for barnas skyld

Uvanlig eller ikke, Alton Towers i England vil frem til 1. juni teste ut et totalforbud mot å bruke PDAer eller smarttelefoner i fornøyelsesparken. Personale som ser foreldre bruke en av disse mens de er i parken vil bli stoppet og bedt om å legge fra seg enheten på en av fem, sikre "droppsoner".

– Det er så viktig for foreldre og barn å fokusere på tiden en har sammen, og vi vil gjerne ta grep for å sikre at foreldrene legger arbeidet bak seg, sier Russel Barns, sjef for Alton Towers til Vnunet.

Får full støtte

Barns understreker at det ikke er snakk om bøter eller utestengelse for de som ikke klarer å skru av PDA-en eller smarttelefonen, men at alle oppfordres til det på det sterkeste. Og han får full støtte av eksperter.

– Vi trenger helgen til å finne sammen og gi tid til familiemedlemmene våre og gjennopprette balansen mellom arbeid og fritid. Mange tar kun ut pauser, og ikke fritid, sier Dr Pat Spungin, barnepsykolog og intiativtaker bak RaisingKids.co.uk.

Alton Towers opplyser at dersom forsøksprosjektet er vellykket, vil parken gjøre forbudet permanent.

(Kilder: Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen