TEST: Formsvak Supermann
Test

Formsvak Supermann

Testen er utført av vår samarbeidspartner ITpro.

Etter at Supermann gjorde sitt inntog på kinoer over hele verden sommeren 2006, skulle det ikke gå alt for lang tid før de ihuga spillentustiastene fikk få bryne seg på hvordan det føles å være superhelt.

Filmers overganger til spill har dog ikke gjort seg så alt for godt, men kan Superman Returns være et av de som bryter den store barrieren?

Introduksjon
Supermann har vært borte fra jorden i lang periode og ingen vet hvor han har vært eller om han noensinne kommer tilbake.

En dag regner det igjen meteorer over Smallville og vår kjente superhelt Supermann aka Clark Kent er tilbake. Behovet for Supermanns krefter viser seg raskt å ha vært savnet og siden den evige nemesisen til Supermann, Lex Luthor, har kommet seg ut av fengsel, blir Metropolis igjen et offer for Luthors skumle hensikter.

Men det er ikke alt: overalt i gatene er kaoset på plass og det er opp til Supermann å ordne opp i verdenen han forlot i så lang tid.

Grafikk
Deler av grafikken er aldeles nydelig gjennomført; i hvert fall første gang den sees. Når man så har flydd over Metropolis noen ganger blir alt veldig monotont og kjedelig, noe som gjør at interessen for å fullføre spillet mister fotfestet.

Du kan se bilder fra spillet i karusellen til høyre.


Joda, man er jo superhelt og det bringer jo med noen superkrefter som burde ha sett bedre ut. Dette med å fly raskt er noe som til å begynne med har en knakende god effekt, men det er som med resten av spillet at det blir alt for repeterende etter hvert som tiden ”flyr” forbi.

Små detaljer som hvordan kappen til Supermann fungerer er OK gjennomført, men når vi ser på fiendene, mennesker på gatene og omgivelsene på kloss hold, så virker dette ut som et hastverksarbeide.

Selv om fargene er mange og gode, så holder heller ikke dette mål i lengden.

Lyd
Lyden havner også nært gjennomsnittet og dette er faktisk meget skuffende. Med et godt stereoanlegg til å formidle alle lydeffektene blir det aldri kjedelig, men bare det at vi ikke får høre den legendariske musikken til Supermann, er jo helt håpløst.

Utviklerne har i stedet laget en semikopi av musikken og tror at de klarer å få ihuga Supermann-fans til å svelge det rått.

Jeg må si ifra med klare ord om at de ikke oppnår denne effekten.

Dialogen og balansen mellom lydeffekter og dialog er også elementer som ikke helt gjøres fullverdig til dette spillet. Det virker rotete sammensatt og dette legger en klar demper på spillopplevelsen.

Spillbarhet

For alle de som har Supermann som den største helten i sin bok, er det et lite privilegium å kunne plukke opp konsollkontrollen for å se hvordan man takler å ha slike enorme ferdigheter i sine hender.

Med en gang du starter er de første oppdragene lagt ved, slik at du kan finne ut av knapper og hvilke funksjoner disse har. Når denne treningsrunden er spilt gjennom, er det rett ut for å heve seg selv over loven og det som måtte være.

Så hvordan føles det å gli i luften i tettsittende trikot? Joda, det føles slettes ikke så verst den første stunden, men så får vi plutselig se hvorfor spillet ikke har vært nevnt i stor grad hos spillkritikere og/eller din spillegale venn/venninne.

Det hele brytes ned til at du får én hovedhistorie å følge, pluss at du sendes ut på noen bærturer av oppdrag som virker å være en forlenging av hele opplæringsprosessen.

Når de samme oppdragene dukker opp på rekke og rad blir man fort lei. Man vil hoppe rett over til hovedhistorien i stedet for å bruke den dyrebare spilltiden på tull som å nedkjempe noen enkle fiender av samme sorten.

Det er også lagt opp til at du får sjansen til å være litt ond og du får møte en legendarisk fiende av Supermann i metallklumpen Metallo.

Ved siden av dette er det faktisk ikke så mye å ta seg til. Er du ute etter å anskaffe deg rask gamerscore er det ingen grunn til å nøle, da er ”Superman Returns” spillet for deg. Av alle andre grunner bør du heller vente til spillet havner på billigsalg. Dessverre!


Multiplayer

Ingen mulighet til multiplayer på dette spillet, men det er vel ikke overraskende. Supermann er og blir et onemanshow!

Konklusjon

Etter å ha sett noen screenshots av dette spillet og elsket filmen som kom ut på sommeren 2006, var jeg faktisk mer enn middels interessert i å ta fatt på Supermanns oppgaver.

Det tærer dermed stort på samvittigheten at det blir kjedelig etter knappe to timer, grunnet et forferdelig repeterende spill.

Moroa er over på 1-2-3 og det finnes ikke noe kjipere enn å sette seg ned i godstolen og senere samme dag være ferdig med hele spillet.

Overgangen fra film til spill har i dette tilfellet ikke vært spesielt godt gjennomført.. Det gjør meg å vondt å måtte formidle beskjeden om at Supermann ikke er i slaget; i hvert fall ikke på spillfronten.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen