Formatkrigen er over!

Alle de største studioene har vendt HD DVD ryggen, og formatet har vært døende i måneder. Nå har initiativtaker Toshiba bestemt seg for å gravlegge formatet helt: selskapet skal ikke lenger utvikle, lage eller selge HD DVD-spillere, skriver selskapet selv på sine nettsider. Noe som for forbrukeren betyr at man endelig trygt kan kjøpe Blu-ray-spiller.

Fra nå av vil det være Bly-ray som styrer markedet.
Fra nå av vil det være Bly-ray som styrer markedet.

Toshiba vil allerede nå begynne å sende færre HD DVD-produkter til butikkene, og regner med å stoppe produksjonen helt fra og med slutten av mars dette året.

Best for utviklingen

– Vi har vurdert hvordan denne formatkrigen ville utvikle seg på lang sikt, og funnet ut at en rask avgjørelse ville være det beste for markedets utvikling. Vi er skuffet på vegne av selskapet og enda viktigere, våre kunder, men det er fortsatt store muligheter innen markedet for høydefinert film, sier Toshiba-sjef, Atsutoshi Nishida.

Om du har kjøpt deg Playstation 3 har du nå all grunn til å juble, noe sikkert Sony også gjør. Selv om Xbox 360 ikke har innebygd verken HD DVD- eller Blu-ray-spiller, selges det en ekstern HD DVD-spiller til konsollen, og Microsoft har på sin side alltid vært en av formatets støttespillere. Men selskapet ser allikevel ut til å beholde roen:

– Vi tror ikke de siste nyhetene rundt HD DVD-formatet vil ha noe betydning for Xbox 360-plattformen eller vår posisjon i markedet. Vi tror det er spill som selger konsoller, og vi har det største spillbiblioteket i denne generasjonen, skriver Microsoft ifølge gamer.no i en pressemelding.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen