Forlenger AIX 5.3-støtte med Power6

Det optimale tilfellet for IBM hadde vært å kunne introdusere en ny versjon av AIX sammen med en ny prosessorplattform - i dette tilfellet sammen med Power6. 

Denne gangen ser det imidlertid ut som om AIX 5.4 ikke kommer før til høsten, mens den første Power6-serveren kan bli annonsert allerede denne måneden grunnet aggressiv posisjonering i forhold til HP og Sun. 

Supportavtalen på AIX 5.3 blir derfor fornyet ytterligere to år slik at man ikke trenger å vente på AIX 5.4 for å få et langsiktig investeringsgrunnlag. 

Det er viktig å få med seg at versjon 5.3 ikke nødvendigvis vil støtte alle de nye finessene tilgjengelig i Power6, men vil ihvertfall være kompatibel og være kvalifisert for support.

For å kjøre AIX 5.3 på Power6 må man være på teknologinivå 6 eller høyere. De eldre versjonene kjører ikke på Power6, ganske enkelt fordi arkitekturen er endret fullstendig sammenlignet med Power4 og Power5/5+.

Ifølge tidligere uttalelser vil Power6 komme i klokkefrekvenser på ca. 4 GHz. Dette ble også bekreftet på den nylig PartnerWorld-konferansen i St. Louis.

(Kilde: ITjungle, The Register)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen