Forholdene ved Foxconn er blitt bedre

Forholdene ved Foxconn er blitt bedre

Men arbeidsdagene er fremdeles for lange hos Apples samarbeidspartner, viser rapport.

Etter massiv kritikk mot arbeidsforholdene ved  Foxconn, valgte Apple og Foxconn å rydde opp. Lønningene skulle bli bedre, og arbeidsuken skulle begrenses til 60 timer. Nå har Kinas Fair Labour Association (FLA) inspisert bedriften, og det viser seg at forholdene er langt bedre enn ved tidligere inspeksjoner. Av en liste på 360 punkter der Foxconn og Apple lovte forbedring, er hele 356 gjennomført.

Fornøyd med utviklingen, men ikke i mål

Representanter for Foxconn sier de er godt fornøyd med forbedringene som er gjort, og lover at de vil fortsette arbeidet med å få også de siste forbedringene på plass.

Apple har kommet med en egen uttalelse til rapporten fra FLA. Her hevder Apple at gjennomsnittlig arbeidstid for selskapets underleverandører er på 53 timer, godt under 60-timersgrensen. Apple har også jobbet med å forbedre fabrikkfasilitetene ved Foxconn, blant annet ved å bygge flere utganger og toaletter.

Det er fremdeles noe arbeid som gjenstår, men både Foxconn og Apple sier de vil gjøre hva de kan for å løse de gjenstående utfordringene.

Les også: Apple trekker produkter ut av gigantfabrikken Foxconn.

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen