Forhåndskikk på "Netscape Firefox"


Klikk på bildet

Det er en god del nye funksjoner i denne prototypen, blant annet muligheten for å vise en nettside som i Internet Explorer. Dette tillater støtte for ActiveX-kontroller, som av Microsoft ses på som nødvendig for å surfe på nettet, mens utviklerne av Firefox skyr dem som pesten.

Beslutningen om å tillate bruk av ActiveX gjennom Internet Explorer har vært et hett diskusjonstema på blant annet nerdeforumet Slashdot siden i går. ActiveX er av mange kåret som den usikreste delen av IE, og det forbauser derfor mange at man inkluderer dette i Netscape. Videre gjør denne inkluderingen det umulig å lage en versjon av Netscape som kjører både på Windows og Linux.

Koblingen til IE gjør det derimot mulig å bruke Netscape til å bruke blant annet Windows Update. Dette går ikke ann å gjøre i nettlesere som Firefox og Opera, og her er det klart en fordel at Netscape tillater bruk av IE.

Og vårt førsteinntrykk av denne nettleseren, er at den er rotete. Man kan ikke se at den er basert på Firefox i første øyekast, før man kikker litt under panseret. Hurtigtastene er stort sett de samme som i Firefox, så man føler seg fort som hjemme.

Selve brukergrensesnittet er uoversiktlig, og minner sterkt om den eksisterende versjonen av Netscape. Derimot er denne prototypen mye raskere enn tidligere versjoner av Netscape har vært, og dette gjør at bruken av den blir en god del mer behagelig.

Nettleseren har en innebygd popup-stopper, som det enkelt er mulig å slå av å på for enkelte tabs. Derimot har det vist seg at popups er tillatt på nettsider eid av AOL, på samme måte som det er i den eksisterende Netscape-nettleseren. Alle andre steder er popup-stopperen slått på.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen