Forfattere saksøker Google

En av Googles mange tjenester, Scholar, er ment å fungere som et elektronisk bibliotek, og Google har inngått avtale med fem av verdens største biblioteker om å gjøre alt innholdet deres tilgjengelig på nett. Disse bibliotekene er Harvard, Oxford, Stanford, the University of Michigan og the New York Public Library. Dette prosjektet forsøker nå den amerikanske forfatterforeningen å sette en stopper for.

Forfatterforeningen mener Scholar er et brudd på opphavsretten. Foreningen saksøker nå Google, og forventer at tjenesten enten blir kraftig modifisert, eller at planene blir forkastet. Etter tidligere varsel om rettsak fra foreningen, er prosjektet nå redusert til å gjelde de verkene som ikke er beskyttet av opphavsrettlovgivning. I tillegg til det vil Google kun legge ut utdrag, ikke hele tekster.

Foreningen mener at dette ikke er nok, de påpeker blant annet at forfatterne selv må si ifra om at utdrag fra tekstene deres ikke skal legges ut på Scholar. "Dette er et opplagt og frekt brudd på opphavsrettloven," sier Nick Taylor, leder av den New York-baserte forfatterforeningen med 8.000 medlemmer.

Ønsker du å prøve Scholar før det muligens er for sent, så kan du prøve beta-versjonen på scholar.google.com.

Kilde: Reuters

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen