Foretrekker digitalkamera

Helt siden kameramobilenes inntog på markedet har det blitt spådd at de med tiden vil ta knekken på salget av digitale kameraer. Nå har analysebyrået IDC gått spådommen nærmere i sømmene, og gjennomført en undersøkelse i Amerika. Resultatet viste seg å bli stikk motsatt av forventet.

Det viste seg at bruk av kameratelefoner førte til en økt etterspørsel etter digitale kameraer. 30 prosent av de som eide en kameratelefon hadde planer om å kjøpe et digitalt kamera, fordi de hadde blitt interessert i fotografering via mobiltelefonen.

I følge IDC er trusselen fra kameramobilene mindre enn før fordi prisene på digitale kamera faller.

Leder fortsatt
Det blir foreviget stadig flere øyeblikk med kameratelefonen, men antallet er fortsatt lite hvis vi sammenligner med bilder tatt med digitale kamera. Fire milliarder bilder ble tatt med en kameramobil i Amerika i 2004, og i år forventes dette tallet å øke til 7,5 milliarder.

I følge IDC vil det bli tatt 40 milliarder bilder med digitalkamera i år, i forhold til 28 milliarder i fjor. Kameramobilen har med andre ord fortsatt en lang vei å gå.

Chris Chute fra IDC sier at forbrukere i Amerika fortsatt holder seg til de vanlige kameraene når de skal ta bilder av familien eller ferieturer.

- Vi har en ganske tradisjonell kultur her, og vi foretrekker å bruke kameraet. Mobiltelefonen blir fortsatt først og fremst brukt til å ringe med, sier han.

(Kilder: MobileMag, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen