Foretrakk ulovlig nedlastning av Radiohead

Tom Yorke har uttalt at stuntet lønte seg økonomisk sett.
Tom Yorke har uttalt at stuntet lønte seg økonomisk sett.

Nettstedet Paidcontent.org har nå kommet med en oppsiktsvekkende nyhet. Undersøkelser viser at majoriteten av nettbrukere valgte å laste ned Radioheads nye album ”In Rainbows” gjennom ulovlige kanaler fremfor å benytte seg av Radioheads ”betal så mye du ønsker”-tilbud – et tilbud som praktisk talt var kostnadsfritt.

Stor forskjell

Selv om antallet lovlige nedlastninger fra bandets hjemmeside ikke er fullstendig opptelt, vet man med sikkerhet at de 2,3 millionene ulovlige nedlastninger fra diverse torrent-sider langt overgår nedlastningene fra hjemmesiden.

Så spørsmålet er naturlig nok hvorfor? Har det noe å gjøre med at mange nettbrukere allerede har en vane på å laste ned musikk ulovlig som gjør at selv lovlige gratistilbud ikke lokker? Konklusjonen er uansett at den ulovlige varianten vant, selv om begge tilbudene var gratis.

Motsatt med NIN

Nine Inch Nails gjorde også et liknende stunt med sitt nyeste album ”The Slip”. Her viser undersøkelser at albumet ble lastet ned flere ganger fra bandets hjemmeside enn fra ulovlige fildelingsnettverk.

Så hva utgjorde forskjellen på Radiohead og Nine Inch Nails? Og hvorfor valgte folk å laste ned ”In Rainbows” ulovlig? Del gjerne dine meninger på diskusjonsforumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen