Foreslår pant på mobiler

I flere år har undersøkelser fortalt om lassevis av både gamle og brukte mobiltelefoner som ligger og slenger i skuffer og skap hos Ola Nordmann. Nå gjentar historien seg. Ifølge Vårt Land ble det kun samlet inn 15 000 mobiler de fire første månedene i år, skriver Teknisk Ukeblad.

Til sammenlikning ble det importert rundt 650 000 telefoner i løpet av den samme perioden. Dette tilsvarer 172 tonn telefoner.

Daglig leder i Grønn Hverdag, Tone Granaas, mener at kommunene burde starte innsamlig av småelektronikk. Alternativt kan det inføres en panteordning. Per i dag er det ingen innsamlingsordning eller pantemuligheter for deg som har en gammel mobil du vil bli kvitt. Den enkleste løsningen er å levere telefonen hos en elektronikkbutikk, da disse er forpliktet til å ta imot elektronisk avfall av denne typen.

Skylder på forhandlerne

Men heller ikke mange benytter seg av denne ordningen. Det er forhandlernes egen skyld, mener klima- og forurensingsdirektoratet.

– Tilsynsaksjonene våre viser at mange forhandlere ikke gir kundene god nok informasjon, sier seksjonssjef Kari Aa til Teknisk Ukeblad.

(Kilde: Teknisk Ukeblad)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen