Denne bilen kan kjøre av seg selv.
Teknofil
Denne bilen kan kjøre av seg selv. (Bilde: Mobileye)

Førerløse biler kan komme i 2016

Om tre år skal du kunne slippe rattet mens du kjører.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Førerløse biler har et enormt potensiale. Googles førerløse biler har allerede lagt tusentalls av kilometer bak seg i California med sine førerløse biler, og flere og flere stater i USA har åpnet veiene for de nye bilene. 

Google sier imidlertid at de ikke tror bilene er klare for hvermannsen før i 2025, altså hele 12 år unna. Prisen Google har satt på det avanserte utstyret vil også gjøre enhver førerløs bil svindyr. 

Nå har et israelsk selskap kalt Mobileye Vision Technologies tatt saken i egne hender. De har laget et eget system som lar en bil kjøre uten hjelp fra sjåføren på motorveien, og tror systemet vil være klart for masseproduksjon om bare tre år. 

Tar over på motorveien

Foreløpig er ikke systemet til israelerne like avansert som Googles. Google-bilen kan både kjøre inn på motorveier fra en sidevei, svinge og kjøre forbi trege biler, mens Mobileye-bilen hovedsakelig kun kan holde deg på motorveien og passe på at du ikke krasjer i bilen foran. 

Mobile sier i et intervju med The New York Times at de kommer til å ha en langt mer avansert utgave av det førerløse systemet sitt klart i 2016.

Google sier 12 år, Mobileye sier 3 år, men svenskene er ikke enige: 
Volvo spår førerløse biler om 8 år »

(Kilde:The New York Times

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen