Ford bygger en solcelledrevet bil
Teknofil
(Bilde: Ford)

Ford bygger en solcelledrevet bil

Er solen ute trenger du aldri å lade den via strømkontakten.

Ford annonserte på torsdag (2. januar) at de planla å vise frem en ny konseptbil på teknologi- og elektronikkmessen CES 2014 om få dager. Så, hva er hemmeligheten? Jo, heldekkende solcellepanel på taket.

Hybridbil

Hybridbiler, slik som Toyota Prius, har for lengst inntatt markedet, og Ford C-Mac Solar Energy – som bilen heter – føyer seg elegant inn i rekken. Hybridbiler gir lavere forbruk og er mer miljøvennlige fordi de veksler mellom forbrenningsmotor og elektrisk motor. Dette er en fordel fordi de to yter best på forskjellige forhold og hastigheter.

Ford har tatt konseptet videre. C-Max Solar Energy kan både fylles med bensin og lades opp, men så lenge solen er fremme vil det ikke være nødvendig å lade opp, nettopp på grunn av de 1,5 kvadratmeterne med solcellepanel på taket. Den elektriske motoren vil kunne lades nesten helt full på én dag på dette viset. Ford har for øvrig også designet en egen "stasjon" som skal kunne konsentrere solenergien og fylle batteriene raskere.

Skjermbilde 2014-01-05 kl. 13.26.18.
Denne "stasjonen" skal kunne fokusere solstrålene. Linsen er laget av et billig plastmateriale, og bilen beveger seg automatisk med sollyset for størst mulig effekt.Foto: Ford

Lang rekkevidde

Rekkevidden er oppgitt til imponerende 100 mil, hvorav ca. 3,5 mil er ren elektrisitet. Sistnevnte høres kanskje ikke så imponerende ut, men med tanke på at de fleste til daglig bare bruker bilen over korte distanser, er det potensielt mye penger og miljø å spare. Kanskje vil solcelledrevne biler bli den nye storbytrenden?

Her er Fords egen video med tanker rundt konseptet:

 

Solceller er ifølge mange fremtidens energikilde.
Er du enig (og kvinne), er kanskje denne solcelledrevne bikinien noe for deg! »

(Kilde: Extremetech, Ford)

(Bilde: Ford)
(Bilde: Ford)
(Bilde: Ford)
(Bilde: Ford)
(Bilde: Ford)
(Bilde: Ford)
(Bilde: Ford)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen