Forbyr iPod over veien

Annonsør­innhold
Les hele saken »
(Foto: Istockphoto / MilosJokic)
(Foto: Istockphoto / MilosJokic)

En ny lov i New York i USA kan gjøre deg til forbryter om du krysser gaten samtidig som du hører på musikk via øreplugger fra musikkspilleren eller mobiltelefonen din.

Det er statssenator Carl Kruger som har sørget for den nye loven. Han vil gjerne forby alt fra musikkspillere og håndholdte spillkonsoller til Blackberry-telefoner, skriver Wired.

Carl Krugers fremstøt kommer i etterkant av to dødsfall som skyldes bruk av musikkspillere i trafikken. I september i fjor ble en 21 år gammel mann påkjørt og drept da han krysset en bilvei mens han hørte på musikk. I forrige måned skal også en 23 år gammel person ha blitt drept av samme årsak.

- Hvis du er så opptatt av det elektroniske apparatet ditt at du ikke hører at det kommer en bil, er problemet så stort at det må mer enn sunn fornuft til, sier Kruger til nyhetsbyrået AP.

620 kroner i bot
For å få folk til å dra ut ørepluggene de få sekundene de bruker på å krysse en fotgjengerovergang, truer Kruger med bøter på $100, eller rundt 620 kroner for alle som lar være.

Borgerrettighetsadvokat E. Christopher Murray er ikke så imponert over Krugers forslag.

- Vi har for dårlige skoler, knusende skatter for de fattige og helsekostnadene er ute av kontroll. Men politikerne vil heller leke mamma ved å fortelle oss hvordan vi skal krysse gaten. Hva blir det neste? At du får bot hvis du ikke ser til begge kanter, spør Murray.

(Kilder: Wired)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen