Forbyr røyking av e-sigaretter på offentlige steder
Teknofil
(Bilde: Shutterstock.)

Forbyr røyking av e-sigaretter på offentlige steder

Byrådet i New York City utvider røykeforbudet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

New York har lenge hatt strenge regler hva gjelder offentlig nytelse av både alkohol og sigaretter såvel som andre rusmidler. Torsdag 19. desember gikk et forslag om en strengere lov som også gjelder e-sigaretter gjennom i byrådet, med 43 mot 8 stemmer.

Forbudet vil gjelde på lik linje med sigaretter ellers, hvilket betyr at alle New Yorkerne som så langt har kunnet nyte en e-sigarett på kontoret eller i parken, ikke vil ha denne muligheten lenger. Frem til nå har det nemlig ikke vært noen lov som omhandlet bruken av e-sigaretter i det hele tatt. Loven vil mest sannsynlig bli underskrevet av New Yorks ordfører, Michael Bloomberg, mot slutten av året. Deretter vil det gå 120 dager før loven trer i kraft.

For å hjelpe til med å håndheve loven

E-sigaretter og vanlige sigaretter ser svært like ut, men forskjellen er at e-sigarettene forbrenner en væske (ofte med en smak) og er regnet for å være mindre skadelig både for røykeren og miljøet.

Hovedargumentet for forbudet er derfor at det er svært vanskelig for polititet og andre offentlige tjenestemenn å se forskjellen på en vanlig sigarett og en e-sigarett på avstand. Dette ville i sin tur kunne undergrave loven, ifølge utvalget som har gått igjennom forslaget. I tillegg er det ikke gjort nok forskning på virkningene av røyken til at det er forsvarlig.

Røykerne følger oss inn i den smarte tidsalderen:
Her er smartsigaretten »

(Kilde: Digitaltrends)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen