(Bilde: Illustrasjon fra eBay UK / cxj2013)

Forbyr miniatyrmobiler

Britiske myndigheter mener mobiler som ser ut som bilnøkler er for enkle å smugle inn i fengsler.

eBay kan du nå kjøpe mobiltelefoner som ser ut som en bilnøkkel. Ifølge beskrivelsene på flere av produktene skal dette være verdens minste mobiltelefon. 

Nå vurderer britiske myndigheter å forby disse telefonene, skriver BBC. Årsaken er at telefonene skal være for lette å smugle inn i fengsler. De ligner på en bilnøkkel, og størrelsen gjør at de er lette å gjemme unna for personer som besøker innsatte i fengslene.

Avisen The Times skriver at selv om den kinesiskproduserte mobilen stort sett markedsføres som en morosak, er den populær blant innsatte i britiske fengsler, hvor det å bruke en mobiltelefon kan straffes med opptil to års fengsel.

En av de mange minimobilene som selges på eBay.
En av de mange minimobilene som selges på eBay.Foto: Illustrasjon fra eBay UK / dygsj

Oppdages ikke av metalldetektorer

Noen av selgerne av minimobilene skriver på eBay om ett av produktene at telefonen skal være lett å få gjennom en metallsøker, mens andre fremhever at det er lett å skjule telefonen. Det er altså tydelig at noen av selgerne prøver å markedsføre produktet mot personer uten helt rent mel i posen. 

Mobiltelefonene er laget for å ligne på nøklene til bilmerker som BMW, Volkswagen, Bentley, Audi og Porsche, og har logoer for disse bilmerkene.

En talsperson for den britiske bransjeforeningen Society of Motor Manufacturers and Traders sier til BBC at produsentene av minimobilene neppe har fått tillatelse til å bruke logoene fra bilprodusentene.

En talsmann for et britisk fengsel sier de forsøker å få telefonene fjernet fra markedet.

– Vi jobber nå tett med Serious Organised Crime Agency og National Trading Standards Board for å få fjernet disse telefonene fra britiske salgskanaler, samt med å få på plass lover for å kunne blokkere telefonsignaler i fengsler, sier talspersonen.

Mer enn 7 000 telefoner og SIM-kort ble beslaglagt i britiske fengsler i fjor.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen