Forbudt å logge lynmeldinger

Datatilsynet har vurdert saken etter at TV2 avslørte at de logget MSN Messenger-samtaler som de ansatte hadde mens de var på jobb. Egentlig håper vi at dette er en fleip fra it-avdelingen i TV2, men av skjermdumpen ser det ut som det er reelt, uttalte senioringeniør Atle Årnes i Datatilsynet til Computerworld.

Det må spesielle omstendigheter til for at det skal være lov å loggføre ansattes lynmeldinger, blant annet må de ansatte være informert og ha gitt samtykke. Selskapet må også ha en god grunn for å arkivere lynmeldinger, og denne grunnen må godkjennes av Datatilsynet.

Ifølge Årnes er denne avgjørelsen basert på hvordan folk oppfatter systemet. Datatilsynet godtar e-post fordi e-post minner mest om brev, mens lynmeldinger minner mer om en telefonsamtale og disse er folk ikke vant med at tas opp og lagres, uttalte Årnes til digi.no.

Det finnes mange produkter på markedet som kan loggføre lynmeldinger som går over nettverket. Microsoft Live Communications, som er en kommunikasjonspakke for bedrifter, lar også selskapet logge meldinger sendt og mottatt av de ansatte. Microsoft legger seg ikke opp i hvordan kunder bruker løsningene, uttalte Jannik Lindbæk i Microsoft til digi.no. Dette er en vurdering Datatilsynet gjør som kundene må forholde seg til, fortsatte han.

Datatilsynet røper at TV2 nå vil få en henvendelse fra dem, og vil bli bedt om å slutte å loggføre de ansattes lynmeldinger.

Kilde: Digi.no, Computerworld

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen