Forbud mot mobil i håndbagasjen

Skal du til England eller USA i nær fremtid kan det lønne seg å putte mobiltelefonen i kofferten før du sjekker inn. Ukens terrorforsøk gir strengere sikkerhetsregler på fly.

Laptop, mobiltelefon, MP3-spiller, PSP og andre dingser du tidligere har kortet ned reisetiden med forbys nå på en rekke internasjonale flighter. Terroristene som ville sprenge flere fly planla å gjøre dette ved hjelp av flytende eksplosiver. Eksplosjonene skulle utløses ved hjelp av elektriske impulser fra en MP3-spiller eller en mobiltelefon.

Analytiker i Cybertrust, Andrew Walls, sier i følge Sydney Morning Herald at de nye sikkerhetsrutinene kan komme til å bli permanente, selv om de denne gang er knyttet til en spesiell hendelse. – Erfaringsmessig tar det mist 3-5 år fra en gjenstand kommer på en slik sikkerhetsliste og til den fjernes, forutsatt at man ikke lenger anser den som noen trussel, sier Walls. 

Sikkerhetsråd
Og her er hva sikkerhetseksperten mener du må gjøre før du legger ut på flytur:

1: Sjekk ikke inn PC og mobiltelefon i håndbagasjen, men grav det ned i en tilstrekkelig polstret bag.

2: Slett all informasjon fra harddisken din som du ikke må ha med på reisen. Lagre sikkerhetskopi av kritiske data på en minnebrikke eller CD som du bærer på deg.

3: Noter produktspesifikasjoner og serienummer på alle dine elektroniske enheter, i fall bagasjen blir borte.

4: Bruk løsninger for kryptering av data og sikre utstyret fysisk med alarmer eller låser som sørger for at utstyret blokkeres eller varsler deg dersom det blir stjålet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen