Forbrukervennlig blekk fra HP

HP har etter tilbakemeldinger fra sine kunder bestemt seg for å gjøre det enklere for folk å velge forbruksvarer til sine skrivere etter behov. Dette innebærer at der man før måtte orientere seg i en jungel av ulike typer blekk og benevnelser, vil HP nå begynne å fargekode blekkpatronene etter bruksområde og blekkmengde. Standardpatronene vil få blå fargekode og vil enten bestå av mindre og billigere patroner enn før, eller blekkpatroner av samme størrelse som før, men med nedsatt pris. Hvilken løsning som gjelder er avhengig av hvilken printer du har. Disse blekkpatronene er spesielt tiltenkt de som skriver lite og som ikke vil legge ut flere hundre kroner hver gang de kjøper blekk. De vil få en høyere sidekostnad enn andre, men man vil slippe å investere i store blekkpatroner som kanskje ikke blir brukt.

Grønn fargekode vil HP benytte på blekkpatroner som inneholder opptil fem ganger så mye blekk som standardpatronene, og som vil få priser på opp til det dobbelte av en vanlig blekkpatron. Disse er tiltenkt brukere som skriver ut mye og ofte, og som ikke ønsker å skifte patroner ofte. Denne utgaven vil få en lavere kostnad per side enn de blå blekkpatronene, noe som er viktig for denne brukergruppen.

De blå og grønne blekkpatronene vil begge inneholde HPs blekk av rimelig type, men for de som har behov for fotoutskrifter av høy kvalitet og dermed bør benytte andre blekktyper, har HP fargekodet patronene med rødt. Dette gjelder alle former for blekk beregnet for fotoutskrifter, deriblant spesialblekk for høy utskriftskvalitet, ekstra lang varighet, og utskrift i svart-hvitt.

HP har selvsagt ikke gjort dette av sitt hjertes godhet. Blekkpriser har fått mye oppmerksomhet i pressen i det siste, og HP sikter nok her på et tidlig konkurransefortrinn i forhold til andre skriverprodusenter i en mulig fremtidig priskrig, samtidig som mindre men billigere fargepatroner nok kan vise seg å være et godt våpen i kampen mot produsenter av uoriginalt blekk. Den nye markedsføringsstrategien trenger imidlertid ikke være negativ for forbrukerne. Fargekodingen av blekkpatronene betyr at det kan bli lettere for den gjengse forbruker å finne vei i patronjungelen, og flere størrelser vil la den enkelte bruker tilpasse innkjøpet av blekk til sitt behov.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen