Utviklerversjonen av Oculus Rift.
Teknofil
Utviklerversjonen av Oculus Rift. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Forbrukerutgaven av Oculus Rift først til neste sommer?

Den som venter på noe godt må vente enda lengre.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er snart halvannet år siden vi testet VR-brillene Oculus Rift for første gang, men de svært etterlengtede brillene er fortsatt kun tilgjengelig i utviklerversjon. Og du som håpet at brillene skulle ferdigstilles i år, må nok dessverre bli skuffet.

Fortsatt har det ikke blitt bekreftet noen lanseringsdato fra offisielt hold, men troverdige kilder skal ha sagt til nettstedet TechRadar at brillene vil bli tilgjengelig for en åpen «beta» til sommeren 2015.

Og når denne utrullingen først skjer, så skal det være snakk om et par spesielle briller i Google Glass-stil. Med andre ord er det heller ikke denne gangen snakk om den fullverdige utgaven, men et tilnærmet ferdig produkt som utvikleren ønsker at både forbrukere og utsalgssteder skal teste før de lanserer sluttproduktet.

Enkelte kilder hevder også at disse VR-brillene vil være klare allerede i april 2015, mens andre igjen mener det er mer sannsynlig at det blir utsatt til sommeren. Uansett så skal det ifølge ryktene komme i begrenset oppslag, og vil således etter alt å dømme være vanskelig å få kjøpt i Norge.

Oculus Rift-versjonen som nå er i salg er et utviklersett, ment for de som skal lage spill til VR-brillene. Den kan bestilles av hvem som helst via nettsidene til selskapet, men er altså ikke ferdigstilt for bruk av «vanlige» forbrukere.

Oculus Rift i kombinasjon med Berg-og-dal-bane = sant:
Se hvordan turen blir forvandlet til et sinnsykt skytespill »

(Kilde: Techradar via Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen