Forbrukerrådet ut mot Nokia

Forbrukerrådet gikk i går hardt ut mot Nokia. Klagestatistikken for 2003 viser at den finske produsenten står for hele 68 prosent av klagene på mobiltelefoner som kommer inn til Forbukerrådet. Dette betyr at hver syvende Nokia har vært påklaget for Forbrukerrådet.

På andreplass finner vi Sony Ericsson, som også kommer dårlig ut. Selskapet sliter med problemer på sine telefoner, og selskapet sto for 19 prosent av klagene som Forbrukerrådet fikk ifjor. Siemens kommer på tredje plass og har en klageandel som er omtrent halvparten av sin markedsandel.

Samsung er den klare vinneren med minst klager av de fem store mobilprodusentene. Til tross for en markedsandel på over 10 prosent har selskapet kun en klageandel på to prosent.

Nokias markedssjef svarte i går på klagetallene fra Forbrukerombudet. Han mener at det ofte er forbrukerene selv som har skylden for at telefonen deres går i stykker og må leveres inn til service. Det forklarer imidlertid ikke hvorfor produsenter som Siemens og Samsung kan vise til adskillig lavere tall.

I det siste har det vært mye snakk om hvorvidt produsentene skal ta mer ansvar for feil. Mobilforhandleren Klart Svar gikk i fjor ut med en treårs-garanti for sine kunder samtidig som de fjernet "problem-telefoner" fra sine hyller. Også Elkjøp og Expert har rettet kvass kritikk mot det de mener er et stresskjør blant produsentene for å få ut det siste og nyeste uten å tenke på kvaliteten.

Skulle man selv havne i den situasjonen at telefonen er ødelagt og man er usikker på om ansvaret ligger hos en selv eller hos produsenten, kan man ta en titt på vår forbrukerguide. Der finner man rettighetene enhver forbruker har som kunde, og skulle ikke den gi svar på dine spørsmål er Forbrukerrådet alltids til hjelp.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen