Forbrukerombudet truer spamselskap

Forbrukerombudet skal ifølge NRK ha truet en bedrift med bøter for å sende ut reklame via e-post, det vil si uten at kunden har bedt om dette.

Det gjelder Mobile Marketing, som ifølge Forbrukerombudet, i løpet av et halvt år har sendt ut over 21 000 000 reklamemeldinger.

– Det er mange som har klaget Mobile Marketing inn til Forbrukerombudet. Dette er en av de største spamsakene vi har sett i Norge, sier Frode Elton Haug i Forbrukerombudet til NRK.

Mange av reklamemeldingene Mobile Marketing har sendt ut, er på vegne av kjente aktører som Elle, Disney og Aftenposten og Widerøe.

– Vi var ikke klar over at Mobile Marketing benyttet seg av metoder som strider mot Forbrukerombudets retningslinjer. Hadde vi visst dette ville vi ikke ha brukt dem i vår markedsføring, sier informasjonssjef i Widerøe, Siw Sandvik til NRK.

Forbrukerombudet truer nå med bøter på 200 000 kroner for hver gang Mobile Marketing sender ut reklame uten samtykke.

– Denne saken har pågått lenge. Vi har gitt dem sjansen til å skjerpe seg og dokumentere at de har fått samtykker, men den dokumentasjonen har de ikke kunnet gi, derfor har vi fattet vedtaket, sier Haug i Forbrukerombudet.

NRK skal ha fått tilbakemelding fra Mobile Marketing angående denne saken, og mener Forbrukerombudet tar feil og at de vil påklage vedtaket.

(Kilde: NRK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen