Forbrukerombudet refser Viken Fibernett

Kampen om bredbåndsbrukerne her i landet er hard, men etter Canal Digitals mening er kampen ikke fair i Oslorådet, der de mente Viken Fibernett brukte ufine knep for å kapre til seg kunder – med påstander som: "Fiber er fremtiden. Alt annet er historie".

Nå er klagen blitt behandlet av Forbrukerombudet der Canal Digital for medhold på alle punkter, og informasjonsdirektør Jørgen Thaule, mener Forbrukerombudet retter kraftig skyts mot Viken Fibernett.

I kjennelsen står det blant annet: ”Under forutsetning av at klagers anførsler er riktige og at markedsføringen fortsatt benyttes, viser denne gjennomgangen at det er en rekke elementer i deres markedsføring som strider mot markedsføringsloven. Alle påstandene som nevnes i klagen fra Canal Digital som reiser spørsmål om villedende markedsføring må derfor gjennomgås og endres.”

- Dette er sjelden sterk kost fra Forbrukerombudet, forklarer Thaule til Teknofil.Viktig kjennelse

Kjennelsen fra Forbrukerombudet kan bety at det vil bli klarere retningslinjer for hvilke krav til informasjon forbrukerne har krav på, og Thaule tror ”dommen” vil rydde opp i forsøk på villede forbrukere med opplysninger.

- Vi tror denne kjennelsen vil gi forbrukerne mer edrulig informasjon, der det de får opplyst stemmer med virkeligheten. Det er greit med hard kamp om forbrukerne, men det er viktig at den foregår ”fair”, forteller Thaule.

Med raskere hastigheter både via kabel og fibernett tilspisses kampen om kundene, og ifølge Post og Teletilsynet hadde en av tre husstander ikke bredbånd ved utgangen av 2008.

Viken Fibernett vil svare
Kjennelsen fra Forbrukerombudet ligger nå hos Viken Fibernett, der selskapet har mulighet til å svare og redeliggjøre for sine handlinger og strategier. Svaret skal forligge innen den 3. August, og Viken Fibernett vil svare.

- Vi tar kjennelsen fra Forbrukerombudet til etterretning og kommer til å svare innen tidsfristen. Men vi ønsker ikke på dette tidspunktet å kommentere yterligere utover dette, sier Lise Skarpås, daglig leder i Viken Fibernett til Teknofil.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen