– iPad Pro «dør» etter opplading
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

– iPad Pro «dør» etter opplading

Apple innrømmer teknisk problem med sitt nye, store nettbrett.

Etter en lang rekke rykter ble Apples nye kjempenettbrett iPad Pro omsider lansert nylig, og vi var ganske fornøyde med produktet da vi testet det for få dager siden. Som nettstedet 9to5mac melder har en del brukere imidlertid nå rapportert om et plagsomt, teknisk problem med nettbrettet.

Blant annet i en lang tråd på Apples egne støttesider skriver en rekke brukere at iPad Pro ikke lenger responderer etter opplading av nettbrettet.

Svart skjerm og ingen reaksjon

Brukere melder blant annet at de legger fra seg nettbrettet på lading om kvelden, og neste dag er nettbrettet simpelthen helt «dødt» og ute av stand til å starte opp igjen. Skjermen er svart og reagerer ikke på berøring.

Feilen kan muligens skyldes iOS 9.1-oppdateringen, men dette er ikke bekreftet.
Feilen kan muligens skyldes iOS 9.1-oppdateringen, men dette er ikke bekreftet. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Apple har sluppet en melding på støttesidene sine hvor de skriver at brukere som opplever at dette skjer må ty til en såkalt «hard» omstart. Dette gjøres ved å holde inne sove/våkne-knappen og hjemknappen på enheten samtidig i minst 10 sekunder til man ser Apple-logoen på skjermen.

Selskapet skriver videre at de er fullt klar over feilen, og at de «etterforsker» hva som kan være årsaken, men sier altså ingenting om hvor de tror feilen kan ligge.

Kan skyldes iOS 9.1

Noen av brukerne har antydet at problemet skyldes iOS 9.1, og at det er fikset i betaverjonen av iOS 9.2, som ble sluppet for litt siden. Dette betyr i så fall at feilen kan være en saga blott med den neste oppdateringen, uten at dette på noe måte er bekreftet. Om skavanken ligger i maskinvaren kan det nok derimot bli verre å fikse.

Antakelig kommer Apple snart med en mer fyldig, offisiell uttalelse om problemet etter hvert som de etterforsker saken, så det kan nok være smart å følge med på støttesidene.

Vi testet nylig det store nettbrettet: iPad Pro er dyr og god på noen områder, men ikke alle »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen